понеделник, 11 януари 2010 г.

Омаядска изкуство и архитектура

Омаядска халифат (на арабски: بنو أمية, БЗНС Umayyah) е втората от четирите ислямски caliphates създадена след смъртта на Мохамед. Тя се управлява от
Омаядска династия, чието име произлиза от Umayya ибн Абд Шамс, на пра-дядо на първия Омаядска халиф.
Въпреки че първоначално Омаядска семейството идва от град Мека, Дамаск е бил столица на техните халифат.
В крайна сметка, те ще станат на 6-та най-голямата империя съседни някога съществува. След Umayyads са били свалени от
Абасидите халифат, те премества в Ал-Андалус, където те установяват халифата на Кордоба.




Възраст на Омаядска халифат:
С толкова много постижения в ерата на Омаядска контакт много различни цивилизации и уязвимост
, Не са мюсюлмани, стоя на края на уязвимост и цитат, Vapetkroa и проявени и се открояват и влезе в областта на конкуренцията, с други цивилизации.
Това е най-важното нещо за нас ляво Umayyads:
Куполът на Скалата: Това е шедьовър от най-важните ефекти на Umayyads, който е стих в красотата и находчивост по архитектура, е бил построен от Абд ал-Малик бин Маруан години (72 д), и отбелязва, до крайности в обстановка и рокля форми в дизайна естетически, което предполага навлизането на ислямската изкуство, в нова фаза на интерес в обстановка, и изтънченост да стане специалист във всички видове обстановка показва уязвимостта на ислямското изкуствоИзкуства, архитектура, преобладаващи в
Този път.



Омаядска джамия в Дамаск: това е джамия от най-важните ислямски архитектурни изкуства, вграден Уалид ибн Абд ал-Малик между (88-96 д) и бележи нов етап в елемент на украса в сградата на джамиите, които вече няма да запази обичайното простота, а може би и това е добре дошло естествена еволюция на архитектурата на мюсюлманите.













Омаядска Двор: В Umayyads въведе нов тип сгради палатите, в това число Двореца Amira, е бил малък дворец, около петдесет километра от град Аман, столицата на Йордания е построен от Уалид ибн Абдул Малик да го почивка, когато той отиде риболова. включително Северния дворец, построен от Халиф бен Хишам Абдул Малик, и да ограничи Mushatta, тези дворци са били с висока степен на находчивостПри проектирането и качеството на украса.









включително и Северния дворец, построен от Халиф бен Хишам Абдул Малик, и да ограничи Mushatta, тези дворци са били с висока степен на находчивостПри проектирането и качеството на украса.









В принц Ал Уалид бин Абд ал-Малик да влезе в ерата на ислямската архитектура областта на декорация, облекло и в сградата, след триене от други цивилизации и уязвимост, и въвеждането на украшение на света, което не е забранено в исляма, но те ги взех с украса на този свят, не забравят загриженост за тяхната религия и да работят за по-нататък.

*******************************************

Ал Mushatta дворец. Йордания

***********************************************







****************************************
Хишам's Palace. Ерихон, Йордания. (724 г.)*******************************




Rusafa_gate

**************************************
Омаядска дворец. Anjar, Ливан.

**************************************





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моят списък с блогове

Последователи